Moottoripyöräkortin teoriatunnit ilmaiseksi MP 20 -messuilla

Kuva: Mika Koivunen

Tammi-helmikuun vaihteessa järjestettävillä MP 20 -messuilla on mahdollisuus suorittaa mopo-, kevytmoottoripyörä- ja moottoripyöräkortin teoriatunteja täysin ilmaiseksi.

MP 20 -messut järjestetään 31.1.–2.2. Helsingin Messukeskuksessa. Messuilla voi alkaneeseen Vespa-kuumeeseen löytää hoitoa ajokortti opiskelun muodossa. Messuilla voi suorittaa ajokortin teoriakokeen, lähes maksutta. MP-messujen pääsylippu vain pitää ostaa, jotta teoriatunneille pääsee.

Teoriatunneille osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuminen onnistuu tästä linkistä. Messuilla järjestettäviä teoriatunteja on kaksi. Tapahtuman jälkeen voi verkossa suorittaa kaksi seuraavaa tuntia. Teoriaopetuksen järjestää Haagan autokoulu, mutta ajotunnit voi käydä myös muussa autokoulussa.

Teoriatunnit järjestetään kortin hankkimisen tekemiseksi entistä helpommaksi ja edullisemmaksi. Ilmaisia MP-messujen järjestämiä teoriatunteja tarjotaan 500:lle messukävijälle. Teoriatunneille toivotetaan tervetulleeksi myös, moottoripyöräkortin haltiat, jotka haluavat kerrata asioita tai päivittää tietojaan esimerkiksi pitkän tauon jälkeen.

Mopokortin ja moottoripyöräkortin teoritunteja

Tule kuuntelemaan vinkkejä moottoripyöräilyn käsittelyyn ja ajamiseen olipa sinulla A-kortti tai ei! Jos suoritat A-korttia, ja sinulla on aikaisempi ajokortti tai todistus suoritetusta turvallisuuskoulutuksesta, pakollisia teoriatunteja ei tarvitse suorittaa. Korttia varten tulee suorittaa vähintään viisi ajotuntia sekä teoria-, käsittely- ja ajokoe.

MP-messut tarjoaa yhdessä alan toimijoiden kanssa ilmaiset, mopo-, kevytmoottoripyörä- tai moottoripyöräkortin teoriatunnit 500 MP-messujen kävijälle.

Luennot ovat osa mopokortin (AM120), kevytmoottoripyöräkortin (A1), teholtaan rajoitetun moottoripyöräkortin (A2) ja teholtaan rajoittamattoman moottoripyöräkortin (A) opetusta. Henkilöt, joilla on jo aiempi  ajokortti ei tarvitse enää käydä teoriatunteja, mutta ovat tervetulleita kuuntelemaan niitä omaksi ilokseen. Molempina päivinä järjestetään nyt myös Moottoripyörän käsittely ja ajamisen alkeet -teoriatunteja, jotka sopivat henkilöille, jotka eivät ole pitkään aikaan ajaneet moottoripyörällä tai joilla on jo joku ajokortti.

Mopokortin (AM120) ajajien pitää messujen yhteydessä käytyjen neljän teoriatunnin lisäksi suorittaa teoriakoe ja käsittelykoe. Moottoripyöräkorttiin (A1/A2/A) vaaditaan lisäksi viisi ajotuntia, teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe. Nämä voi suorittaa missä vaan autokoulussa tai opetusluvalla.

Jos sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, voit suorittaa messuilla turvallisuuskoulutuksen kaksi EAS-tuntia, loput kaksi EAS-tuntia suoritat verkko-oppitunteina, saat ohjeet verkkotuntien suorittamiseen messujen tunneilla. EAS-tunnit alkavat klo 13:00.

Teoriatunnit sopivat moottoripyöräkortittomien lisäksi hyvin myös niille, joilla on jo moottoripyörän ajamiseen oikeuttava ajokortti, mutta jotka eivät ole ajaneet moottoripyörällä koskaan tai pitkään aikaan.

Jokaiselle kurssille mahtuu 100 oppilasta, joten ilmoittauduthan ennakkoon!

Lähde: Messukeskus