Etusivu Foorumit Tekniikka (Modernit Vespat) Vinkuvat sintterit?

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #5150
  Jval
  Osallistuja

  Alkukesästä jouduin vaihtamaan GTS300:ni takajarrusatulan, koska toinen männistä oli mennyt totaalisen jumiin. Tuon uuden jarrusatulan matkassa tuli Piaggion omat jarrupalat, jotka siinä ohessa Vespaan asensin.

  Nuo Piaggion omat jarrupalat toimivat ihan hyvin, mutta ne tuntuivat varistavan jarrupölyä hävyttömän paljon. Päädyin siis hankkimaan uudet, vieläpä sintterijarrupalat.

  Jarruteho noilla sinttereillä on kyllä mainio, mutta heti palojen vaihdon jälkeen takajarru alkoi pitämään rasittavaa vinkumista jarruttaessa. Tosin tuo vinkuminen vaatii tietyt olosuhteet: vauhtia pitää olla alle 30 km/h ja jarruvivun painalluksen pitää olla kohtalaisen kevyt. Toisin sanottuna takajarru huutaa kuin hinaaja joka kerta, kun valoihin pysähtyy.

  Pohdiskelin asiaa myös GTS250:n omistavalle kaverilleni. Hän naureskeli, että hänellä on prikuulleen samat vika ja sen syntytapa.

  Täytyy ilmeisesti joko vaihtaa palat takaisin Piaggion omiin tai yrittää saada tuo vinkuminen kuriin kuparitahnalla tms. Sen olen tarkastanut, että taka-akselin kilkkeet on asennettu oikeaan järjestykseen.

  Onko kukaan muu törmännyt vastaavaan? Mahtaakohan tämä sinttereiden vinkuminen olla normaalia Vespalle vai onko kyse jostain ihan muusta?

  Work hard, Vespa hard!

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.