Vespa klubeja 37 maasta ja tuhansia Vespoja paraatissa

Vespa World Days 2018

Belfast, Pohjois-Irlanti

Vespa World Days 2018 päättyi eilen, vuoden 2018 tapahtuma Unkarissa

Vespistien maailmankokous 2018, Vespa-harrastajien tärkein tapahtuma, joka kokoaa Vespa-klubit kaikkialta maailmasta, päättyi sunnuntaina.

Pohjois-Irlannin upea pääkaupunki toivotti tervetulleiksi yli 3 000 Vespaa, jotka olivat virallisesti rekisteröityneet tapahtumaan. Vespistit edustivat 37 kansakuntaa Yhdysvaltojen ja Indonesian välillä, aina Australiasta Meksikoon ja Kanadasta Kiinaan sekä koko Euroopan ja Välimeren alue jopa Israeliin asti.

Vespojen upea paraati kulki loistavan Causeway-rannikolla keskellä vihreiden niittyjen ja Pohjanmeren ympäröimänä. Paraati sai paikallisen väestön suosionosoitukset, kun se kulki Belfastissa, kohteena trendikkäs Lonely Planetin TOP 10 vierailukohde.

Yksi monista paraatissa oli palkittu vanhin ja arvokas pyörä 1951 Vespa Douglas. Vespa on erinomaisessa kunnossa ja täydellisesti kunnostettu ja mukana vielä alkuperäinen vararengas.

Perinteiden mukaan, Vespa World Daysin viimeinen tapahtuma oli ilmoittaa Vespa Trophyn voittajat. Yhteistyössä Michelinin kanssa syntyneestä matkailupalkinnon voittajista. Trophyssä Vespa Clubin jäsenet näyttävät kaikki pysähdyksensä matkalla kohti Belfastia valokuvin ja lehtileikkein heidän matkakirjoistaan.

Voitto meni Italiaan Vespa Club Veronaan ja hyvänän kakkosena Vespa Club Morciano di Romagna,  kolmas sija sitten Belgiaan Vespa Club Oostendelle. Erityitunnustus annettiin Vespa Club Kyproksen ja Vespa Club Oostenden presidenteille, kun taas ensimmäistä kertaa Solo Vespa Driverin palkinto myönnettiin Vespa Club Prahan jäsenelle, naiselle joka matkusti yli 6 000 kilometriä Belfastiin.

Seuraava Vespa World Days järjestetään Unkarissa

Vespa World Days ovat ikuisen Vespan legendan suurin juhla. Skootteri, joka on helppokäyttöinen ja tyylikäs päivittäisiin ajoihin soveltuva ajoneuvo, josta on sukupolvien rakastama todellinen maailmanlaajuinen legenda.

Vespan ja faniensa rakkaus syntyivät lähes yhtäaikaa, sillä monet omistajat  jo vuonna 1946, kun maailman kuuluisin skootteri syntyi, muodostivat yhdistyksiä: näin syntyivät ensimmäiset Vespa-klubit. Nyt Vespa World Clubiin on liittynyt 53 kansallista Vespa-klubia ja satoja rekisteröityjä paikallisia Vespa-klubeja, yhteensä yli 120 000 jäsentä ympäri maailmaa.

Lähde: Piaggio Group Press Office