Prätkällä töihin -päivää vietetään 8.6. – ”Moottoripyöräily on terapiaa”

Prätkällä töihin

Valtakunnallista Prätkällä töihin -päivää vietetään taas 8.6.2018. Tapahtumalla halutaan muistuttaa, että moottoripyöräily on erinomainen tapa taittaa työmatkoja. Kaksipyöräisen satulassa saa myös nopeasti nollattua ajatukset työpäivän jälkeen.

Joka vuosi järjestettävällä Prätkällä töihin -päivällä halutaan kannustaa kaikkia motoristeja ajamaan työmatkansa kaksipyöräisellä. Moottoripyörä on etenkin kaupunkiliikenteessä nopeampi ja ketterämpi menopeli kuin auto.

– Moottoripyörän selässä työmatkat menevät mukavammin ja nopeammin, ja liikennekin sujuvoituu. Lisäksi kotiin ajaessa saa työpäivän asiat pois ajatuksista ja mieli rauhoittuu vapaa-aikaan, toteaa Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa.

Summa tietää, mistä puhuu, sillä hän on ajanut moottoripyörää jo parikymmentä vuotta. Kilometrejä on kertynyt sekä lyhyistä matkoista että ympäri Suomea, Eurooppaa ja Yhdysvaltoja kierretyistä reissuista.

– Moottoripyöräily on myös tietynlaista terapiaa ja solmujen avaamiseen sopiva harrastus. Jos on ollut tiukka päivä, ajaessa ajatukset selkiävät eikä tarvitse miettiä mitään muuta, Summa sanoo.

Motoristeille ajaminen on muutakin kuin siirtymistä paikasta toiseen.

– Ajaessa rentoutuu ihan eri tavalla kuin auton ratissa. Huonoina päivinä moottoripyöräilyn vaikutuksen huomaa paljon konkreettisemmin, mutta kyllä se tekee mukavastakin päivästä vielä mukavamman. Prätkäily on suorastaan mielenterveystyötä, joka tekee sielulle gutaa ja säästää sote-kuluja, nauraa MP-kauppiaat ry:n varapuheenjohtaja Anu Åberg.

Moottoripyörien koeajopäiväkiertue keskiviikosta perjantaihin

Samalla viikolla Prätkällä töihin -päivän kanssa järjestetään myös moottoripyörien koeajopäiviä. Helsingissä tapahtuma on jo kolmatta kertaa Prätkällä töihin -päivänä 8.6. Koeajopäivä järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Tampereella (6.6.) ja Turussa (7.6.).

Koeajoihin startataan kaupunkien messukeskusten pysäköintialueilta.

Koeajopäivissä on mahdollisuus päästä kokeilemaan suurimpien moottoripyörämerkkien uutuusmalleja ja vertailemaan niiden ominaisuuksia.  Mukana on 100 moottoripyörää 16 merkiltä: Aprilia, BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, Piaggio, Suzuki, Triumph, Vespa, Yamaha ja Zero.

Tapahtumat järjestää Messukeskus Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. www.koeajopaiva.com

Prätkällä töihin -päivää vietetään perjantaina 8.6. Sen avulla halutaan kannustaa motoristeja kulkemaan työmatkansa moottoripyörällä ja levittämään kaksipyöräharrastuksen ilosanomaa.

Prätkällä töihin -päivän järjestää Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaosto. Moottoripyöräjaoston jäseniä ovat BMW Suomi Oy, Brandt Oy Ab, Elfving Oy, Harley-Davidson Europe, KTM Nordic, Sumeko Oy, Suzuki International Europe GmbH Suomen sivuliike ja Yamaha-Motor Europe.

Lähde: Teknisen Kaupan Liitto