Piaggio Group: Vespa Elettrican tuotanto alkaa syyskuussa!

Vespa Elettrica

Ensimmäiset Vespat voi varata lokakuun alusta alkaen (vain netistä)

Piaggion mukaan sähköistymisen kehitys tulee näkeyväksi sen ikonisimmassa brändissä, joka jälleen asettaa urbaanin liikkuvuuden parametrit. Vespa Elettrica tulee olemaan ensimmäinen Piaggion tuote jossa käytetään hyödyksi innovatiivista koneen ja ihmisen yhteistyöratkaisua.

Milano, 27 Elokuuta 2018 – Pysyen uskollisena tuoreimmassa EICMA-konferenssissa esitettyihin ohjelmiin, Piaggio alkaa tuottamaan Vespa Elettricaa syyskuussa. Kauan odotettu sähköistetty versio maailman tunnetuimmasta ja rakastetuimmasta skootterista tuotetaan Pontederan tehtaalla, Pisan provinssissa samalla tuotantolinjalla kuin keväänä 1946 valmistettu ensimmäinen Vespa. Tämä tuotantolinja on nykyään yksi maailmanteknologian johtajista tehokkaiden liikkuvuusratkaisujen, muotoilun, kehityksen ja tuotannon kanssa.

Vespa Elettrica

Ensimmäiset skootterit ovat siis varattavissa lokakuun alusta alkaen vain erityiseltä verkkosivulta, jolla tarjotaan innovatiivisia all-inclusive rahoitusmahdollisuuksia perinteisten maksutapojen rinnalla. Hinta tulee olemaan samoilla luokilla kuin tämän hetken korkeamman tason Vespat.

Vespa Elettrica lasketaan myyntiin asteittain, lokakuun loppuosasta alkaen tavoitteenaan saavuttaa täysi kampanjointi marraskuulle asti jotta Skootteri olisi myynnissä silloin pidettävän 2018 Milan EICMA-konferenssin aikana. Myynti alkaa Euroopasta, jonka jälkeen sitä laajennetaan Yhdysvaltoihin sekä Aasiaan vuoden 2019 alusta alkaen.

Vesa Elettrica on ensimmäinen askel Piaggiolle sen suunnatessa uudentyyppisiä ihmisten ja robottien kehitystyötä yhtenevämpiä ajoneuvoja kohti. Sitä kehitetään tälläkin hetkellä Bostonissa Piaggion FastForward-tiimin Gita-robotin avulla.  Näihin uusiin Vespoihin tullaan tulevaisuudessa kehittämään turvallisuutoimintoja jotka parantavat käyttömukavuutta ja ajettavuutta. Ne tulevat saamaan tiedon ympärillä olevista esteistä, kuten ihmisistä, eläimistä jne. Tärkeintä tässä on kuitenkin tavoite siitä, että nämä uudet ajoneuvot pystyvät viestittämään muiden älyliikenteen osien kanssa näin taaten lisäturvallisuutta kaikille liikenteessä.

Vespa Elettrica julkaistaan italialaisen teknologian hetkellisenä ikonina koko maailmalle. Ryhtymällä sähkökäyttöisten ajoneuvojen myyntiin, tulee Vespasta myös jälleen uusi tyylisymboli joka yhdistetään innovaation huippuhetkiin. Se ei ole vain uusi sähköskootteri, se on aikamme mestariteos teknisellä ytimellään on syntynyt kuljettamaan kaikkia Vespan maailmaan liittyviä arvoja sekä sen imagoa, sen sosiaalista ja ympäristö-ystävällistä sielua, nyt jopa entistä herkempänä elämänlaatuamme kohtaan urbaaneissa ympäristöissä.

Vespa Elettrica tarkoittaa helppoa ajettavaa, neutraalia. Se tarkoittaa kehittynyttä yhteydenottokykyä ja hiljaisuutta, personalisointia ja saatavuutta, arvoja jotka ovat aina kuuluneet Vespalle ja jotka ovat nyt saavutettu myös Vespa Elettricassa.

Vespan brändi on tällä hetkellä yhdessä historiansa huippukohdassa yli puolentoista miljoonan viime vuosikymmenen myydyn Vespan lukemallaan. Vuoden 2018 ensimmäinen puoliskon päättyessä Vespan myynti oli noussut noin 10 % verrattuna vuotta aiempaan ajankohtaan.

Alkuperäinen Piaggio C. S. P. A.n lehdistötiedoite (englanniksi)
Kääntänyt ja muotoillut suomeksi: Nuutti Johansson

Vespa Elettrica

Tietoa Nuutti Johansson 9 Articles
Vespoja tällä hetkellä kokoelmissa seuraavat: Vespa Allstate -53 / SuperSport 180 -66 / SuperSport 180 -67 / Rally 180 -71 / Rally 200 -76 / Prima 125 -72 / Prima NV 125 -76 / Prima 4t4v -14 / Cosa LX200 -90 / GTV250ie -10 Näiden lisäksi Lambretta LD125 -55 / Lambretta TV175 -61/ Lambretta SX200 -67 / Ford Transit MK2 -81