Lähde mukaan Vespailemaan!

Lähde mukaan Vespailemaan!

VESPA CLUB OF FINLAND

Vespa Club of Finland omaa pitkän, mutta katkonaisen historian aina 50-luvulta lähtien. Tuolloin perustettiin Piaggion toimesta Suomeenkin oma Vespojen merkkikerho. Kerhon toiminta kuitenkin hiipui alun jälkeen ja toiminta alkoi uudelleen vuonna 1997, jolloin rekisteröitiin Vespa Club of Finland ry. Yhdistys toimi aktiivisesti, järjesti ajoja ja painatti jäsenlehteä ym.  Tämäkin toiminta valitettavasti vaipui hiljaisuuteen lähes 20 vuodeksi.

Keväällä 2018 heräsi taas keskustelua siitä, että Vespalla ei ole suomalaista rekisteröityä virallista merkkikerhoa, vaikka Vespoja ja meitä vespistejä on Suomessa toistakymmentä tuhatta. Tästä syntyi hanke, jossa hiljaiseloa PRH:n arkistoissa elänyt VCOF-yhdistys heräsi uudelleen henkiin 30.4.2018 Hyvinkäällä pidetyssä sääntömääräisessä kevätkokouksessa. Kokouksessa valittiin yhdistykselle uusi hallitus ja alletulostunut sai kunnian lähteä vetämään puheenjohtajan ominaisuudessa uudelleen käynnistettävää (eli käytännössä täysin tyhjästä luotavaa) toimintaa.

Mitä toimintaa? Kumpi oli ennen, muna vai kana?  Tätä kirjoittaessani VCOF:llä on aktiivista toimintaa takanaan vasta muutamia päivä, joten ihan kaikki suunniteltu ei ole vielä valmiina ja kaikkea ei olla ehditty vielä suunnittelemaankaan. Hallituksella on edessään työteliäs vuosi, mutta itse uskon vahvasti että kaikelle on tilausta ja tarvetta. Tulemme tarjoamaan jäsenillemme tapahtumia, ajoja ja aktiiviset sähköiset tiedoituskanavat. Tätä kaikkea varten toki yhdistys tarvitsee jäseniä, jotta heille voidaan järjestää edellä mainittuja etuja.

Vuonna 2018 emme toiminnan käynnistymisvaiheen johdosta peri lainkaan liittymismaksua (10e), vaan mukaan jäseneksi pääsee maksamalla vuosittaisen jäsenmaksun (30e). Syyskokoukseen mennessä yhdistyksen hallitus valmistelee toimintasuunnitelman vuodelle 2019 ja  varmasti monet muutkin askelmerkit löytävät siihen mennessä paikkansa. Nyt on kuitenkin se hetki, jolloin Sinä voit tulla mukaan tekemään Clubista juuri sen kaltaista, jolle Sinä näet Suomen skootteriscenessä tilausta.

Liity mukaan jäseneksi, osallistu FB:ssä tai käy nettisivuillamme vcof.fi

Vespa Club of Finland ei laske tahteja tai kysele ikää, ei Vespalta eikä Vespistiltä.

Nähdään ja jutellaan lisää kesän skootteritapahtumissa,

Tatu Johansson, pj
Vespa Club Of Finland
050-5604344
tatu.johansson@iki.fi

Liity jäseneksi!