Harrasteajoneuvoja TV-sarjoissa ja elokuvissa

Maikkarilla ties monennenko kertaa uusinta pyörivässä Wallander elokuvien sarjassa, jaksossa Kosto nähtiin harrasteajoneuvoja moneen makuun. 

Autopommin paikalle ajanut kaveri poistuu paikalta ”Vespa Elitellä”, Elit tai Elite nimellä on markkinoitu ilmeisesti ensin VM1:stä ja myöhemmin hieman pienempää VN2:sta.

Ensimmäinen otos, jossa Vespa näkyy.
Sekuntia myöhemmin hieman etuviistosta.

Myöhemmin elokuvassa nuoret poliisikokelaat selvittää kuka toi pommiauton torille. Tarkkaavaiset silmät huomaavat paikalta poistuvan Vespan. Kuka omistaisi erikoisen skootterin?

Kaikki skootterit ei ole Vespoja, mutta tämä on.

Google auttaa poliisiakin, ainakin elokuvissa. Varmasti myös todellisuudessa. Googlesta löytyy Skånen skootteriklubi ja heidän jäsenrekisteri. Filmi tehty siis ennen GDPR:n voimaan tuloa.

Googlailun jälkeen kokelaat lähtee kentälle etsimään videolta löytynyttä Vespaa. Onko kuvauksiin käytetty kahta tai useampaa skootteria, vai onko alla näkyvässä kuvassa näkyvä Vespa sama kuin aikaisemmissa kuvissa. Saattaa olla tarkoituksellisesti ”Jumal”-valolla hämätty näyttämään eri sävyiseltä. Tässä kuvassa vanteet näyttää harmaalta, aikaisemmissa otoksissa ne oli korinväriset. Toki vanne on ollut myös helppo vaihtaa.

Seuraavassa etsintäkohteessa on sama Vespa kuin ensimmäisessä kohtauksessa. Rekisterinumero 723, onko Ruotsissa moottoripyörissä pelkät numerot? Tämä otos on melkein kun omasta tallista, niissäkin kuvissa näkyy usein myös Citroën 2CV.

Tässä otoksessa kaveri yrittää paeta edellisen kuva tallista. Vespa on nurin pihamaalla. Itse kaatumista ei näytetä. Vespan posken alla näyttäisi olevan jokin pehmuste, ettei tule jälkiä. Tässä otoksessa Vespa näyttää taas eriväriseltä ja myös rekisterikilpi takana on erilainen.