2018 Vespa Elettrica

Vespa Elettrica 2018

Vespa Elettrica esitelttiin ensikertaa EICMAssa vuosi sitten. Nyt uusi Vespa on valmis tuotantoon. Piaggio vahvistaa mallin olevan tilattavissa keväällä.

Vespa Elettricasta on tulossa kaksi eri versiota. Perusversion toimintasäde on 100 km ja X-mallin 200 km, X:ssä on polttomoottorikäyttöinen generaattori, joka tuplaa toimintasäteen.

Elettrican sähkömoottori tuottaa hetkellisesti 5,3 hevosvoiman tehon, jatkuvan tehon ollessa 2,7 hevosvoimaa ja vääntömomenttia löytyy lähes 200 Nm.. Suorituskyky vastaa perinteisen 50-kuutioisen polttomoottori skootterin suorituskykyä. Elettricassa on toimintatilaa ECO ja Power. ECO tilassa kiihtyvyys on heikompi ja huippunopeus on rajoitettu 30 km/h. Power-tila tarjoaa täyden nopeuden ja kiihtyvyyden.

Elettrican 4,3 tuumaisessa TFT-näytössä neljä kirkkaustasoa ja on näin helposti luettavissa kaikissa valaistusolosuhteissa. Elettricassa on myös Bluetooth mahdollisuus, johon saa näkyviin mm. puhelimen tulevat viestit.

Virtalähteenä on lithium-ion, joka pystyy lataamaan itseensä myös jarrutuksessa syntyvää energiaa. Akku on ladattavissa täyteen neljässä tunnissa normaalista pistorasiasta.

Pidemmällä toimintasäteellä varustettu X mallissa on polttomoottorigeneraattori ja kolmen litran polttoainetankki. X-mallissa on pienempi akku, joka tarjoaa 48 km toimintasäteen, mutta generaattorin avustamana toimintasäde kasvaa 200 kilometriin. Generaattori käynnistyy automaattisesti akun varauksen laksettua, mutta sen voi käynnistää myös manuaalisesti.

Akun voi ladata 1000 kertaa ja sen laskettu elinikä on 10 vuotta tai 50 000 – 70 000 kilmetriä. Tuhannen latauskerran jälkeen akun kapasiteetista on vielä 80% käytettävissä.

Elettrica on varustettu LED ajovaloilla. Satulan alla on tilaa kypärälle ja sieltä löytyy myös USB-latausliitäntä. Eturenkaan halkaisija on 12 tumaa ja takarenkaan 11 tuumaa. Uuden Vespan väri on kromin harmaa, missä on heijastavat koristevärit. Koristevätin voi valita seitsemästä vaihtoehdosta: sininen (vakio perusmallissa), oranssi (vakio X-mallissa), kromi, keltainen, vihreä, syvä musta tai savumusta.